Er en robotstøvsuger pengene værd?

Er robotstøvsuger verdt pengene

Forestil dig, at du kommer hjem fra arbejde, og det eneste, du ønsker at bruge din aften på, er at slænge dig i sofaen og se nogle afsnit af favoritserien på Netflix. Når du kommer hjem, er gulvet skinnende rent, både støvsuget og moppet. Smilet bliver så stort, som det kan blive, og sofaen er klar til at blive indtaget.

Sådan er livet med en robotstøvsuger, men er det egentlig pengene værd?

I denne artikel drøfter vi både fordelene og ulemperne ved en robotstøvsuger, for at gøre dig helt sikker på, hvad det rette valg er for netop dig!

Dagens robotstøvsugere outsmarter mennesket!

Det lyder måske alt for godt til at være sandt, men robotstøvsugerne er med årene blevet klogere og klogere. Nu findes der modeller, som styres fra telefonen, og nogle modeller kan både støvsuge og vådmoppe alle typer af gulvoverflader.

Robotstøvsuger kan ta seg av hele ryddejobben
Robotstøvsugeren kan tage sig af hele rengøringsarbejdet.

De sørger selv for ikke at køre ind i væggene og møblerne samt andet inventar, og smarte sensorer forhindrer dem i at køre ned ad trapper og lignende. Er du alligevel typen, som godt kan lide at tage støvsugeren og moppen frem for at rengøre ad to omgange som på den gamle metode, så er en robotstøvsuger nok ikke det rette valg til dig.

Med denne maskine kan du nemlig slippe for rengøringen af gulvet og i det hele taget at tænke over det, da den klarer det for dig og kører tilbage til ladestationen efter sin færdige rengøringstur. 

Modellerne designes forskelligt

På markedet i Norge finder man flere forskellige producenter og leverandører, og derfor også forskellige modeller med forskellige produktfordele. Nogle er meget lave, men suger en del dårligere, mens andre modeller er større og indbygget moppefunktion. Her gælder det om at finde ud af, hvad der passer en selv, og hvordan man ønsker at bruge robotstøvsugeren. Hvis den skal køre under en seng eller sofa med lav frihøjde underneden, kan det være rigtig rart med en lavere model.

Er målet med robotstøvsugeren at have et skinnende rent gulv hver dag på store gulvoverflader på eksempelvis hjemmekontoret eller stuen, kan en kraftigere model med støvsugning og gulvvask være det rigtige valg for dig. Du får også robotstøvsugerne i forskellige farver og designs, og nogle med mekaniske stemmer og/eller musik, hvis du ønsker det.

Sparer dig for en masse tid

En af de hyppigste årsager til, at folk i dag oftere køber en robotstøvsuger er slet og ret, at gennemsnitlige menneske har mindre tid. Vi har flere ting at forholde os til end før i tiden, og så bliver rengøringen af gulvene ofte nedprioriteret.

Arbejde, skole, børn, kærlighedsliv, sociale medier, venskaber og hobbyer er blandt de ting, som gør, at mange stresser mere end nødvendigt. Dette er da også en særlig grund til, at de travle mennesker vælger at investere i en robotstøvsuger og dermed kan bruge den ekstra tid de får sammen med deres børn, for eksempel. 

Giver det samme (hvis ikke bedre) resultat som manuel støvsugning

Avancerede algoritmer og autopilot sørger for, at robotstøvsugerne kan komme til på selv de vanskeligste steder. På flere nye modeller kan man også udvælge en bestemt del af gulvet, som robotstøvsugeren skal køre på, og om den kun skal støvsuge eller moppe, eller en kombination heraf.

Neatsvor kan også støvsuger tepper
Neatsvor støvsuger også tæpper.

Dette kommer selvfølgelig helt an på den model, du vælger. Flere robotstøvsugere kan i dag også suge tunge metalkugler op, hvilket er noget, der viser, hvor stort potentiale teknologien har. 

Resumé

I denne artikel er vi kommet lidt omkring, hvad både fordelen og ulemperne er ved at have en robotstøvsuger. Er du typen, som godt kan lide at klare gulvvask og støvsugning selv og spare engangsinvesteringen ved køb af en robotstøvsuger, kan det ske, at dette ikke er det rette valg for dig. Er du blevet mere interesseret i robotstøvsugere, og hvad du kan gøre med sådan en, så kan vi runde af med at nævne, at det alt i alt er vigtigst først at vurdere, hvad robotstøvsugeren skal bruges til og hvilke brugsområder, den skal kunne køre i.

Skal du have en lav og smid en eller en kraftig og smart? Hvor længe har du brug for, at robotstøvsugeren skal køre ad gangen, og hvordan skal du sætte kvalitet og pris op mod hinanden og lave det perfekte match? Er du stadig i tvivl?

Bemærk at det norske medie Hjem & Hage har kåret Neatsvors robotstøvsugere som bedst i test. Læs mer her!

Tag kontakt til vores kundeserviceteam, så hjælper vi dig, så hurtigt som muligt.

Skriv et svar